Knižní tipy - září 2017

neděle 3. září 2017

Jakuba Katalpa - Doupě


Květa je po manýelově smrti sužována pocitem samoty a neužitečnosti. Ve sklepě svého domu proto vybuduje malou místnost - doupě - a čeká na návštěvníka, kterého by do ní mohla zavřít a vyprávět mu svůj životní příběh.
Zatímco Květa opečovává svého vězně, v Americe umírá na rakovinu Akiko Ikedaová. Dochází sice na chemoterapii, ta však nezabírá a její manžel postupně ztrácí víru v manželčino uzdravení. Anh Thi Hoang opouští rodný Vietnam a vydává se na dalekou cestu do Prahy, aby pomohl dceři s vedením domácnosti a malého obchodu. Naráží však na odcizení, nejen kulturní, ale také rodinné a generační. Cesty protagonistů, jakkoliv jsou mimoběžné, se v jednom okamžiku protínají v Praze, aby pak nadále pokračovaly po své vlastní dráze. Všechny tři příběhy tak představují určitý druh míjení, nedorozumění a paralelnosti lidských osudů.
Vydává Host.


Jess Kidová - Živel


Mahonyho našli jako malé dítě na schodech sirotčince. Vždycky si myslel, že ho matka buď opustila,nebo že zemřela. Když dostane anonymní zprávu, že jí byl násilně odebrán, vydá se do své rodné vesnice Mulderrig v naději, že zjistí, co se stalo. Jeho příjezd, tmavé oči a cizácké chování vyvolají mezi místními zvláštní rozruch. S pomocí anarchistky a podivínky paní Cauleyové začne vyslýchat všechny, kdo zažili zmizení jeho matky. Mulderrigské obyvatele ovšem ovládá otec Quinn - nafoukanec a puritán, který je odhodlán očistit vesnici jak od Mahonyho, tak od veškerých vzpomínek na jeho hříšnou matku. Otec Quinn ale netuší, že mulderrigští mrtví hodlají prozradit svá tajemství a konečně našli někoho, kdo jim naslouchá....
Vydává Host.


Jane Changová - Wangovi vs. svět

Charles Wang je drzý, geniální a roztomilý pitomec, který přišel do Ameriky, aby tam udělal kariéru. Jenže na konci léta 2008 přijde kvůli nesmyslnému rozhazování o všechno. Teď chce jediné: odvézt rodinu bezpečně pryč, vrátit se do Číny - domoviny, kterou nikdy neviděl - a pokusit se získat zpět půdu svých předků. Putování rodiny Wangových přes celou zemi sledujeme očima jejich pěti členů: hlavy rodiny Charlese, jeho nejstarší dcery Sainy (umělkyně, která se skrývá po neúspěšném vystoupení a ukončení angažmá), syna Andrewa (panice a ctižádostivého komika), dcery Grace (stylové puberťačky s nutkavými sebevražednými sklony) a jejich chamtivé nevlastní matky Barbry. Po všech peripetiích, které rodinu cestou potkají, se Charles bude muset rozhodnout mezi starým a novým světem, udržením rodiny a naplněním svého snu o Číně.
Vydává Host.



Liou Čen-Jun - Kuchař, chmaták a realitní magnát


Kuchař se jmenuje Liou Jue-ťin. Přijde o svou ledvinku. Pustí se do hledání, a jak hledá, najde cizí kabelku. Ta však ukrývá tajemství nebezpečné pro pár vysoce postavených. Začíná hon na kuchaře Liou Jue-ťina. Tady už jde do tuhého.Když se ovečka nevědomky ocitne uprostřed vlčí smečky, bývá z toho pořádná mela. Roman s přitažlivým názvem Kuchař, chmaták a realitní magnát je podobná fraška jako Manžela jsem nezabila, autorova první česky vydaná kniha. Je ale pestřejší, hutnější a možná i humornější.
Vydává Odeon.




Luke Pearson - Hilda a kamenný les

Ani zarach nezabrání Hildě v dalším velkolepém dobrodružství! Modrovlasá rozumbrada je už zkušenou průzkumnicí, která vyzrála na obry i pidilidi, přežila setkání s černým psem na skautskémtáboře a zachránila ptáka bouřliváka, mytický symbol mesta Trolberg.
Ale nic ji nemohlo připravit na to, co nastane teď - na dosud nejnebezpečnější výpravě ji doprovází nejen neohrožený mazlíček Větvík, ale tragickým nedopatřením i nervózní maminka. Společně se octnou v tajemném kamenném lese a musí najít cestu domů dřív, než je polapí jeho nevyzpytatelní obyvatelé... Neotvírejte tento komiks, pokud nechcete prožít dobrodružství tak bláznivé a napínavé, že vám z něj zmodrají vlasy!
Vydává Paseka.



Helle Helle - Tohle jsem měla napsat v přítomném čase


Mladá Dorte bydlí sama v domku naproti malému nádraží. Před rodiči předstírá, že studuje literaturu na univerzitě v Kodani, jenže to není pravda. Často je jí zatěžko vůbec vstát z postele, nechává plynout čas a čeká, co jí přivede do cesty náhoda. Také zkouší psát: o svém prvním příteli i dalších prchavých známostech a sexuálních zážitcích, o bezdětné tetě, po níž dostala jméno, o všem, co tak často nefunguje, jak by mohlo... Zvlášť když je člověku dvacet, v noci místo spaní poslouchá vlaky a neví, co se životem. Rafinovaná dánská autorka přivádí čtenáře do svého mikrovesmíru náznaků, ze kterých si můžou utkat vlastní, trochu bolestně smutný, ale i potměšile humorný příběh. Ať už to bude vaše první setkání s Helle Helle, nebo několikáté shledání, připravte se na originální literární zážitek. Ale pozor, možná kvůli němu zapomenete vystoupit ve správné stanici...
Vydává Paseka.

1 komentář

  1. To vše díky kouzlu lásky doktora samboly seslaného domů
    Kontakt s vámi byl velkým požehnáním pro můj život a můj vztah. Nemohu ti dostatečně poděkovat za všechno, co jsi pro mě a mého partnera udělal, nejdřív jsem měl pocit, že jsi stejný jako ostatní tam venku, kteří jen využívají problémů lidí a utíkají s jejich penězi, ale dokázal jsi mi, jak jsi mocný a velkolepý, Tvá kouzla a léčení pro mě udělaly tolik, zejména přivedly zpět mého milence, o kterém jsem si myslel, že jsem ho ztratil. Sama slova nedokážou vyjádřit, jak šťastný a potěšený, jste zachránce života Dr Sambola... Děkuji mnohokrát, budu sdílet vaše kontaktní údaje s každým, kdo potřebuje pomoc jakýmkoli způsobem, protože vím, že jste nejlepší a nejspolehlivější Dr se taky obrátit. A nezapomeňte, že sdílený problém je vyřešený. Přidejte ho na číslo aplikace what's_app +2348116758261 nebo e-mail: officialdoctorsambola@gmail.com

    OdpovědětVymazat

cwrcekk`s blog © . Design by Berenica Designs.